Harm de Boer: ‘2 keer per week op de racefiets’

Harm de Boer werkt als senior projectmanager bij SADC. Twee keer per week komt hij op zijn racefiets naar kantoor. 38 km heen en 38 km terug. “Het is goed voor mezelf, goed voor het milieu en ik kom ook nog eens helemaal fris aan op kantoor. Heerlijk!”

‘De avond voor mijzelf’
38 km is geen afstand voor een stadsfiets, maar dat houdt Harm niet tegen. Soms fietst hij alleen, soms spreekt hij af met een collega en fietsen ze samen. Harm ziet vooral de voordelen van zo’n actieve woon-werkrit: “Als ik terugkom van het werk, heb ik al gesport. De hele avond is dan voor mijzelf”. In de winter fietst Harm niet. “Dan is het donker en koud en wordt het simpelweg te gevaarlijk”. Als hij een vroege afspraak heeft met een
klant, is het ook wat lastiger. “Je kunt niet helemaal bezweet in fietskleding aankomen, dat gaat gewoon niet.” Op die momenten is Harm blij met zijn auto. Door al rond 7 uur van huis weg te rijden, ontwijkt hij de ochtendspits grotendeels.

“Ik kan het echt iedereen aanbevelen: lekker ontspannen een stukje fietsen! Waarom ook niet?!”

Deelauto’s en douche
“Een fijne uitkomst zijn de deelauto’s van SADC,” vertelt Harm. Als hij of zijn collega’s overdag een afspraak buiten kantoor hebben, dan kunnen ze een deelauto gebruiken. Ook komt er binnenkort -op persoonlijk verzoek van Harm- een douchevoorziening op kantoor. “We konden hiervoor wel al bij de buren terecht, maar een douche op kantoor is toch wel wat comfortabeler.” Hoewel het kantoor de komende weken nog dicht is vanwege de coronamaatregelen, staat Harm’s racefiets alweer klaar voor zijn volgende rit.