Nieuws

Verantwoord samenrijden in de 1,5-meter samenleving

Voor de collega’s die met de auto naar werk komen…

Corona en mobiliteit: tips voor werkgevers

Mijd de spits, ga te voet of maak gebruik van (deel)auto en OV.…

Deelfietsen op Schiphol Centrum

Sinds de zomer staan er deelfietsen op Schiphol Central Business…

Vijf learnings uit het veld

Mobiliteitsmakelaars Rosemarijn en Ronald spraken met verschillende…

Millennials denken heel anders over mobiliteit

‘Misschien moeten we onze naam veranderen,’ lacht Daniëlle…

Vakbroeders in verschillende werkgebieden

“Kijk!” Rein Aarts schakelt schermdelen in. Ik zie een elektronisch…

Meld uw bedrijf aan voor de e-bike probeerpool

In juni 2020 start een nieuwe e-bike probeeractie, verzorgd door ConnektBike en Groot Schiphol Bereikbaar. Alle bedrijven in het Schiphol-gebied kunnen zich hiervoor aanmelden. Dankzij subsidie vanuit het programma betaalt u slechts €60 per deelnemende medewerker.

Hoe straks verder? Wees voorbereid!

Er komt een moment dat iedereen die nu thuis werkt, weer gewoon naar zijn normale werkplek gaat. En dat zal dilemma’s met zich meebrengen. De afgelopen weken zijn we gewend geraakt aan social distancing. De schrik om dicht bij elkaar te zijn, zit er goed in. Hoe reizen medewerkers straks naar hun werk in de anderhalvemetersamenleving?

Coronavirus zet alles op zijn kop

Het Coronavirus zet alles op zijn kop. In de tweede helft van maart was het stil op de weg in de Schipholregio. Geen files en het aantal reizigers in het OV daalde in de ochtendspits met meer dan 85%. We zijn gedwongen vanuit huis te werken, onze dagelijkse routines van werken, leven anders vorm te geven.

23 t/m 27 maart: volop acties rondom de Week Zonder Spits *GAAT HELAAS NIET DOOR*

De week van 23 t/m 27 maart staat volledig in het teken van de bereikbaarheid van het Groot Schiphol-gebied. Met volop acties, voor bedrijven én forenzen. Aan welke acties doen u en uw medewerkers mee? *GAAT HELAAS NIET DOOR*

Ook Filesporten op Green Park Aalsmeer

Ook medewerkers op Green Park Aalsmeer kunnen nu Filesporten. Aan het begin of einde van de werkdag kunnen ze een circuit-training doen bij Fit Aalsmeer, waardoor ze buiten de spits naar huis of hun werk kunnen reizen. En het levert de medewerkers meer op: Filesporten is goedkoop, het is leuk om met collega’s te sporten en ze hebben de avond voor zichzelf.

Ontwikkelingen en kansen rondom Schiphol Trade Park en De Hoek

Bedrijventerrein Schiphol Trade Park is volop in ontwikkeling. Op dit moment vestigen de eerste bedrijven zich op het terrein dat het meest duurzame werkmilieu van Europa is. Groot Schiphol Bereikbaar gaat drie van deze bedrijven ondersteunen in hun duurzame mobiliteitsbeleid.

Ook KLM start met pilot ride-sharing

Na Danone en Idexx startte ook KLM onlangs met het gebruik van de Toogethr-app. Dat betekent: duizenden extra medewerkers die vanaf nu hun autorit – van en naar het werk – eenvoudig kunnen delen. Niet alleen gezelliger, maar ook duurzamer en goedkoper!