Afbeelding e-bike probeeractie

Op de e-bike naar je werk? Probeer het nu twee weken gratis uit!

Ook dit jaar kun je gratis een e-bike testen van en naar je werk. Afgelopen jaar gingen al meer dan 100 forenzen je voor. Niet een enkel rondje in de buurt, maar twee weken lang de vrijheid om het uit te proberen! Zo ervaar je pas echt hoe snel en makkelijk een e-bike is. Nieuwsgierig? Het aantal is beperkt, dus reserveer snel een leenfiets bij een fietsenwinkel in de buurt. Test de e-bike individueel of maak ook je collega enthousiast.

Fris en vlot op je werk

Steeds meer mensen ontdekken de e-bike voor hun woon-werkverkeer. Niet gek, want op de fiets heeft veel voordelen. Met deze probeeractie ontdek je de voordelen van een e-bike voor jouzelf:

  • snel op je werk, zonder files of wachten op de bus
  • een fris en energiek begin van je werkdag
  • een topconditie omdat je actief beweegt

Ondertussen zorg je óók voor minder verkeer en minder files op de weg. En een lagere CO2-uitstoot. Dát is nog eens win-win!

Twee weken gratis uitproberen

Je leent kosteloos twee weken lang een e-bike. Bij de fiets ontvang je laadkabels en uitleg over hoe je de fiets veilig gebruikt in het verkeer. We verwachten dat je de fiets zorgvuldig behandelt, zodat na jou ook andere forenzen de e-bike kunnen testen. De probeeractie loopt van juni t/m oktober 2021.

Samen fietsen voor stichting Fietsmaatjes Nederland

Samen met andere deelnemers fiets je via de fietsapp Ring-Ring. De app geeft je allerlei leuke weetjes over je fietskilometers waarmee je spaart én bespaart.

Gezamenlijk proberen jullie in de periode juni t/m oktober 10.000 kilometer bij elkaar te fietsen. Bij het behalen van dit doel, doet Groot Schiphol Bereikbaar een donatie van €2.500,- euro aan stichting Fietsmaatjes Nederland. Tijdens de twee testweken worden jouw individuele fietskilometers bijgehouden in de app. Ook na het inleveren van de e-bike, kun je met je eigen fiets blijven bijdragen aan het doel.

Stichting Fietsmaatjes zet zich in voor mensen die er graag met de fiets op uit gaan, maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Samen met de vrijwilligers van Fietsmaatjes gaan zij er regelmatig op uit met een duo-e-bike. Een mooi initiatief dat mensen met een beperking een stukje vrijheid teruggeeft.

Ophalen bij je eigen fietsenwinkel

Het werkt zo: reserveer zelf een leenfiets bij een fietsenwinkel in jouw buurt via ons reserveringsysteem. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail. Neem bij het ophalen van de e-bike een geldig identiteitsbewijs mee (ID-kaart, paspoort of rijbewijs). Nog even de bruikleenovereenkomst ondertekenen en dan ben je ready & take off!

Fietsenwinkels die meedoen met de actie

  1. Hoofddorp West: E-bike Point
  2. Nieuw Vennep: Balk Rijwielen
  3. Amsterdam Nieuw West: Caland Tweewielers
  4. Amsterdam Zuid: Urban e-bikes / Amsterdam’s Scooter City
  5. Heemstede: Sander Tweewielers
  6. Amstelveen: Van Rietschoten Tweewielers

Aanschafregeling

Heb je deelgenomen aan de e-bike probeeractie van Groot Schiphol Bereikbaar en is dat goed bevallen? Dan hebben wij goed nieuws. Schaf voordelig een e-bike aan en maak gebruik van de aanschafregeling ter waarde van €300! Je kunt voor deze regeling terecht bij Urban e-bikes / Amsterdam’s Scooter City, E-bike Point of Van Rietschoten Tweewielers.
Hier lees je meer over de aanbieding: Aanschafregeling e-bike probeeractie – Groot Schiphol Bereikbaar.

Hulp nodig?

Heb je onverhoopt grote technische problemen met de fiets? Neem dan contact op met de supportdesk via 085 – 876 90 24 of stuur een bericht naar support@deboomenhetmeer.nl. Het telefoonnummer vind je ook op het frame onder het fietsstuur. Voor kleiner fietsonderhoud kun je terecht bij de fietsenwinkel zelf.

De probeeractie is een idee van Groot Schiphol Bereikbaar. Dit is een samenwerkingsverband van de Schiphol Group, gemeente Haarlemmermeer, provincie Noord-Holland, SADC, de Vervoerregio Amsterdam en het Ministerie van I&W.

Download de Ring-Ring app

En meld je aan in vijf stappen. Gebruik de KEY-code GRO67083342. Hier vind je meer informatie over de toestelinstellingen. Hulp nodig? Mail naar info@grootschipholbereikbaar.nl.

Deelnemende fietsenwinkels